jedan od najskupljih općinskih infrastrukturnih projekata

Pri kraju prva faza radova na kolektorima u općini Posušje

09.05.2022.
u 21:35

- Cijeli projekt, ovisno o financijskim mogućnostima, u planu je završiti do kraja sljedeće godine - kazao je posuški načelnik Begić.

Prva faza jednoga od najvećih i najskupljih infrastrukturnih projekata na području općine Posušje privodi se kraju. Naime, riječ je o projektu izgradnje kanalizacijskog kolektora kroz samo središte ove zapadnohercegovačke općine, piše Večernji list BiH

Potpisan ugovor

Kako je rečeno na posljednjoj sjednici Općinskoga vijeća Posušje, radovi u sklopu 1. faze projekta na izgradnji kanalizacijskih kolektora u Zagrebačkoj ulici koji su koštali više od 300.000 KM privode se kraju. Prema riječima načelnika općine Posušje Ante Begića, uskoro će se objaviti i javni natječaj za sljedeću fazu realizacije projekta čiji će troškovi biti do 200.000 konvertibilnih maraka i obuhvatit će radove od Ričine prema Posušju.

- Cijeli projekt, ovisno o financijskim mogućnostima, u planu je završiti do kraja sljedeće godine - kazao je posuški načelnik Begić.

Kada je riječ o samoj realizaciji projekta "Izgradnja kanalizacijskog kolektora općine Posušje – Podsustav 2 – na području 'zagrebačke ceste' – Odjeljak A, faza I.", Općina Posušje je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije potpisala ugovor o dodjeli sredstava u travnju 2021. godine nakon čega se pristupilo pripremi i provedbi procedura javne nabave.

Završetak procedura javne nabave rezultirao je potpisivanjem ugovora s najpovoljnijim izvođačem radova nakon čega se počelo s izvođenjem ovog zahtjevnog projekta na kojega su Posušani čekali godinama.

Realizacija projekta izgradnje kanalizacijskih kolektora uključuje izvođenje radova na oko 390 metara linijskoga voda fekalne i oborinske kanalizacije za dionicu 'zagrebačke ceste' - Podsustav 2 – Odjeljak A, faza I., u cilju izravnog doprinosa i unaprjeđenja životnih uvjeta stanovništva Posušja i zaštite prirodnih resursa, odnosno osiguranja okolišno i higijenski prihvatljivog prikupljanja i tretmana otpadnih voda.

Po fazama

Cijeli projekt vrijedan je desetke milijuna konvertibilnih maraka, a kako Općina Posušje ne može u cijelosti financirati projekt, on se izvodi fazu po fazu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije