Za "posao" uzmu novac i nestanu

Prevaranti građanima BiH obećavaju posao u Njemačkoj

05.08.2014., Knin - Iako je na proslavu 19. obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja pristiglo ticuce gostiju, policija je odlicno odradila svoj posao.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
03.10.2014.
u 09:28

Agencija za rad i zapošljavanje BiH izdala je upozorenje na mogućnost prijevare bh. građana

Agencija za rad i zapošljavanje BiH pozvala je građane na oprez pri izboru posrednika prilikom zapošljavanja na poslovima njegovatelja u Njemačkoj gdje je ovaj posao jedino moguće dobiti preko ove agencije. Iz Agencije navode da su se u posljednje vrijeme javili posrednici prilikom zapošljavanja koji obećavaju posao njegovatelja u Njemačkoj, za što naplaćuju usluge od građana. “Građanima skrećemo pozornost da se usluge posredovanja privatnih fizičkih ili pravnih osoba mogu naplatiti samo od poslodavca, a nikako od nezaposlenih osoba”, navodi se u priopćenju. Iz Agencije apeliraju da građani od svakog privatnog posrednika u zapošljavanju traže na uvid dozvolu za posredovanje, a da nadležnim inspekcijskim tijelima prijave ako posrednik traži bilo kakvu novčanu naknadu od nezaposlene osobe. Različite institucije, ističu u Agenciji, počele su organizirati tečajeve za njegovatelje gdje se građanima obećava da će se tako moći zaposliti u Njemačkoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?