Žalbeno vijeće

Presuda Mili Puljiću 28. ožujka

14.03.2019.
u 15:04

Žalbeno vijeće Suda BiH izreći će 28. ožujka presudu Mili Puljiću, optuženom za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Mostara, nakon obnovljenog postupka pred tim vijećem.

Tužiteljstvo BiH je u završnim riječima predložilo Žalbenom vijeću da utvrdi Puljićevu odgovornost i izrekne mu kaznu u skladu sa zakonom, dok je obrana predložila da Puljić bude oslobođen kaznene odgovornosti, javlja BIRN BiH.

Do obnovljenog suđenja je došlo nakon što je Žalbeno vijeće uvažilo žalbu Tužiteljstva BiH protiv oslobađajuće presude Mili Puljiću. Oslobođen je optužbe da je 1993. i 1994. počinio zločine protiv čovječnosti na području Mostara.

Puljić je oslobođen krivnje da je dopustio podređenima da zatvorenike iz “Heliodroma” odvedu na prinudne radove na prvoj liniji fronta i u živi štit, te sudjeluju u prisilnim nestancima i premlaćivanjima.

Davor Martinović, branitelj optuženog Puljića, rekao je da Obrana ne osporava da su se u jednom dijelu Šantićeve dogodila zlostavljanja, pogibije i ranjavanje, ali Obrana tvrdi da nikakve veze s tim nema Puljić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije