priča o Aleksandaru Babiću potresla regiju

Preminuo hrabri doktor: Teško bolesni liječnik, koji je primao pacijente spojen na kisik, izgubio životnu bitku

Aleksandar Babić
Facebook
04.12.2023.
u 17:27

Dr. Aleksandar Babić (47) iz Trebinja, podsjetimo, bolovao je od cistične fibroze, ali svaki dan je herojski dolazio na posao spojen na kisik i pomagao pacijentima

Liječnik trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić (47) izgubio je bitku za život, javlja RTRS.

Priča o doktoru Babiću, koji je primao pacijente u ordinaciji obiteljske medicine iako je zbog plućnih komplikacija ovisio o aparatu za kisik, obišla je regiju. Zbog sumnje da je obolio od cistične fibroze pluća, liječnik se nadao da će uspjeti otići u kliniku u Beču, specijaliziranu za transplantacije pluća.

Prije nekoliko dana zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo, nakon čega je bio na intenzivnom liječenju u Bolnici Trebinje i Kliničkom centru u Mostaru, gdje je i preminuo, prenosi Kurir.

Dr. Aleksandar Babić (47) iz Trebinja, podsjetimo, bolovao je od cistične fibroze, ali svaki dan je herojski dolazio na posao i pomagao pacijentima. Babić je po cijeli dan bio spojen na kisik zbog bolesti koja mu je skroz uništila pluća.

Cistična fibroza, međutim, nije bila jedini problem doktora Babića jer je imao Kartagenerov sindrom odnosno organi su mu bili smeštjeni na suprotnoj strani, srce desno, a jetra lijevo...

Regija se podigla na noge nakon objave njegovog prijatelja i kolege Ivice Zdravkovića s kojim je napisao knjigu o ultrazvuku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije