Preminula je Ivanka Džajić

28.02.2024.
u 10:25

Dugogodišnja ravnateljica, glavna urednica i novinarka Radiopostaje Čapljina Ivanka Džajić preminula je u srijedu u 69. godini života.

Ivanka Džajić, rođ. Leko, rođena je 7. siječnja 1956. godine u Brezi gdje je završila osnovnu školu i Opću gimnaziju. Fakultet političkih znanosti, Odsjek novinarstvo, završila je u Sarajevu, priopćeno je iz Radiopostaje Čapljina.

Od mladosti je pokazivala ljubav prema pisanoj riječi, a tijekom školovanja je primila niz nagrada za literarne ostvaraje. U 14.-toj godini napisala je scenarij za dramu "Kad se voli - sve se dobro svrši" koju je u Gradskom kinu izvelo amatersko kazalište iz Breze. Sklonost novinarstvu postupno otkriva još u Gimnaziji pišući za školski bilten.

Za vrijeme studija objavljivala je tekstove u dnevnom listu Oslobođenje, te drugim tiskovinama. Posebna ljubav vezala ju je uz radio pa je, među ostalim, bila suradnica Radio Sarajeva. Prvi profesionalni angažman vezan je uz rodnu Brezu u kojoj je, pred kraj njezinog studija, počeo izlaziti list "Brezanski rudar". Od 1979. do 1981. u navedenom listu obavlja posao novinarke, a zatim je do 1986. bila i njegova urednica.

Krajem 1986. godine zapošljava se na Radio Čapljini gdje najprije obavlja poslove novinarke i voditeljice programa i prva je s fakultetskom diplomom u ovoj medijskoj kući koja je program počela emitirati od 1976. Od 1993. do 2021. godine bila je na poziciji ravnateljice i glavne urednice, istodobno uvijek aktivna u novinarskoj struci. Gotovo svakodnevno njezin glas se čuo u različitim programskim sadržajima.

Najplodnije razdoblje života i rada Ivanke Džajić, više od 30 godina, vezano je uz Radiopostaju Čapljina, a tijekom svog rada dobila je brojna priznanja. Niz godina bila je suradnica brojnih medijskih kuća, a među njima su: Večernji list, Slobodna Dalmacija, Horizont, Dnevni list, Hrvatski Radio, Radio Herceg Bosne, Federalni Radio, novinska agencija HABENA…

Ispraćaj će se obaviti u četvrtak, 29. veljače, u 13 sati iz mrtvačnice Kristova Uskrsnuća u Čapljini na groblje Gračina u Vojnićima (Ljubuški) gdje će se održati pokop u 15.30 sati.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije