sarajevo

Premijer Novalić primio veleposlanika Ivancova

Novalić
21.04.2016.
u 12:23

 Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu veleposlanika Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova.

Uz razgovor o reformskim procesima koji su u tijeku i unapređenju suradnje, posebno na ekonomskom planu, glavna tema bilo je rješavanje klirinškog duga bivšeg Sovjetskog Saveza prema Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, od čega dug prema BiH iznosi 125,2 milijuna dolara.

Prema prijedlogu Ministarstva financija Ruske Federacije, umjesto razmjenom roba, ovaj dug bio bi namiren u novcu.

O tome je Vijeće ministara BiH upoznalo Vladu FBiH koja je na 48. sjednici održanoj 7. travnja ove godine zaključila da predložena inicijativa predstavlja dobru osnovu za vođenje pregovora s Ruskom Federacijom s ciljem zaključivanja međunarodnog sporazuma.

Ovaj zaključak dostavljen je Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure.  

- Mi pozdravljamo namjeru Ruske Federacije da bez uslovljavanja namiri ovaj dug i prihvatamo svako rješenje u tom pravcu – rekao je premijer Novalić, te još jednom naglasio da je stav Vlade FBiH upućen Vijeću ministara BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ruski diplomata informirao  je federalnog premijera o interesovanju ruskih kompanija za privatizaciju državnog kapitala u „Bosnalijeku“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?