sutra nastavak

Prekinuta sjednica VSTV-a, jednom od zaposlenika pozlilo

15.12.2020.
u 14:31

Sjednica Visokog sudskog i tužitelljskog Vijeća Bosne i Hercegovine prekinuta je nakon što je jednom od zaposlenika ove pravosudne institucije pozlilo. Nastavak sjednice bit će održan ujutro u devet sati.

"Usvojili smo dnevni red, ali jednom od prisutnih u sali je pozlilo i morali smo prekinuti sjednicu. Nastavljamo sutra. Imamo dnevni red. Izaći ćemo iz ove situacije to nam je zadaća. Danas je zaista izvanredna situacija", kazala je potpredsjednice Vijeća Sanela Gorušanović-Butigan.

Podsjetimo, na početku sjednice članovima Vijeća obratio se predsjedatelj Milan Tegeltija koji ih je obavijestio da podnosi ostavku. Napravljena je pauza jer su se članovi vijeća konzltirali s pravnom službom kako bi razjasnili nastavak rada Vijeća, izbora novih članova i rukovodstva te način formalnog podnošenja ostavke Tegeltije. 

Uslijedila je burna rasprava o tome kako nastaviti s radom. Dio ih je tražio da Tegeltija podnose ostavku odmah, dok su drugi govorili kako će napustiti sjednicu jer neće da prisustvuju nezakonitim odlukama, prenosi N1. 

Vijećnici će sutra pristupiti izboru upražnjenih pozicija u Predsjedništvu VSTV-a BiH te imenovanja nositelja pravosudnih funkcija, među kojima i zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, te glavnog federalnog tužitelja i predsjednika Vrhovnog suda FBiH.

Na dnevnom redu su i Zaključci Privremene istražne komisije u vezi sa Izvještajem OSCE-a o odgovoru pravosuđa na korupciju, kao i razmatranje zaključaka relevantnih stalnih komisija VSTV-a BiH u vezi s Izvještajem sutkinje Joanne Korner pod nazivom “Unapređenje procesuiranja predmeta ratnih zločina na državnoj razini u Bosni i Hercegovini”, te Izmjene i dopune Uputstva za izradu planova za rješavanje predmeta ratnih zločina u tužiteljstvima u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?