potpisan Sporazum o visini koeficijenata

Prekinut štrajk u srednjim školama ŽZH, djelatnicima od 1. siječnja veće plaće

16.12.2021.
u 19:17

Predstavnici Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) i Nezavisnog sindikata uposlenika u srednjim školama ŽZH potpisali su u četvrtak Sporazum o visini koeficijenata složenosti poslova uposlenih u srednjim školama ŽZH.

Sporazum su potpisali uime Vlade (ŽZH) predsjednik Zdenko Ćosić, a uime Sindikata predsjednica Sindikata Jasminka Petric i predsjednik Skupštine Sindikata Tomislav Prlić, priopćeno je iz Vlade ZHŽ-a. Potpisanim sporazumom djelatnicima srednjih škola ove županije su , između ostaloga, osigurane veće plaće od siječnja iduće godine.

Potpisivanju spomenutog sporazuma prethodio je sastanak dopredsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministra financija Tonija Kraljevića  i ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružice Mikulić sa predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH koji je održan u srijedu popodne u prostorijama Ministarstva financija ŽZH u Ljubuškom.

Dopredsjednik Vlade ŽZH Kraljević je tom prilikom, uručivši prijedlog sporazuma predstavnicima sindikata,  izjavio kako je prostor za povećanje plaća otvorilo nedavno vraćanje duga za doprinose proračunskim korisnicima iz ranijih godina u visini od 15.125.741,60 konvertibilnih maraka.

Na današnjem potpisivanju sporazuma nazočili su i ministar financija Toni Kraljević, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić, kao i drugi članovi Sindikata. Generalni štrajk u srednjim školama ŽZH-a, koji je počeo 24. studenoga, potpisivanjem ovog sporazuma prekinut je i srednjoškolci se već sutra vraćaju u školske klupe.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije