Bolnica u Novoj Biloj

Pregledi na CT-u nakon godinu dana, a uskoro i tri nova odjela

26.09.2018.
u 09:12

U Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mate Nikolić” u Novoj Biloj pušten je u rad novi CT uređaj koji će uvelike podići kvalitetu zdravstvene zaštite u Srednjobosanskoj županiji, a nabavljen je financijskim sredstvima koja je osigurala županijska Vlada.

- Ovdje smo se okupili kako bismo obilježili trenutak puštanja u rad novog uređaja koji je od velikog značenja za sve pacijente naše županije. Nažalost, u protekloj godini dana bolnica nije nudila tu vrstu usluge jer je stari uređaj bio izvan pogona - rekao je ravnatelj bolnice dr. Velimir Valjan.

Doktor Valjan je na poseban način zahvalio Vladi Srednjobosanske županije na potpori koju im pruža kroz različite projekte u proteklih nekoliko godina.

- Veliko je zadovoljstvo kada imamo ovakve prigode osvježiti naše bolnice, domove zdravlja i važne ustanove.

Vlada ih želi učiniti dostupnima te stvoriti uvjete da imaju svu tehnologiju i tehniku koja će pomoći našem korisniku odnosno osiguraniku, pacijentu. Reforme zdravstva ne smiju stati, ulaganja u zdravstvo ne smije stati, nova Vlada treba nastaviti ulagati u tehnologiju, objekte, kadar i zaposlenike - kazao je Tahir Lendo, premijer Srednjobosanske županije.

Ravnatelj bolnice osvrnuo se i na završetak radova na izgradnji šeste lamele koja je građevinski završena.

- Polako opremamo te prostore koji su spremni za useljavanje. Time dobivamo nova 24 kreveta i odjele otorinolaringologije, gastroenterologije i transfuzijske medicine - objasnio je dr. Valjan.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije