Izaslanstvo BiH u Washingtonu

Predstavnici MMF-a zadovoljni, BiH realizirala aktivnosti iz pisma namjere

MMF
07.10.2016.
u 19:24

Zvizdić kaže da će BiH nastaviti s realizacijom svih aktivnosti prije sljedeće misije MMF-a

Izaslanstvo BiH nazoči godišnjoj Skupštini MMF-a i Svjetske banke u Washingtonu u okviru kojih će se naši predstavnici sastati s čelnim ljudima ove dvije važne međunarodne financijske institucije.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je kako je ovo dobra prilika da se napravi presjek stanja realizacije dosadašnjih aktivnosti iz pisma namjere koje su potpisali BiH i MMF, i projekata koje BiH planira realizirati sa Svjetskom bankom u sljedećih pet godina, piše Klix.ba.

"Na sastancima koje smo do sada imali BiH je još jednom istaknula svoje vrlo jasne ciljeve i prioritete, kao i ono što očekujemo od potpune realizacije prethodnih strukturnih mjera i projekata koje imamo sa Svjetskom bankom. Sastanci su bili vrlo konstruktivni. Zaključeno je da smo do sada realizirali sve predviđene aktivnosti definirane pismom namjere i akcijskim planom s jasnom dinamikom realizacije tih aktivnosti. Oni su uglavnom vezani za daljnje fiskalno i financijsko jačanje za poboljšanje poslovnog okruženja, nove poticaje bankama u smislu kreditiranja gospodarskih aktivnosti i jačanje svih onih sustava koji znače ekonomski razvoj i socijalnu stabilnost BiH", kazao je Zvizdić.

Istaknuo je kako će BiH nastaviti s realizacijom svih aktivnosti prije sljedeće misije MMF-a koja će biti krajem studenog ili početkom prosinca te da imaju potpuna jamstva da će sve aktivnosti koje realizira Vijeće ministara BiH i entitetske vlade biti završene u predviđenim rokovima.

"Predstavnici MMF-a su vrlo zadovoljni dosadašnjim aktivnostima. Sa Svjetskom bankom ćemo definirati projekte koji će biti dio plasmana u narednih pet godina vrijednosti u iznosu od 750 milijuna dolara, a tu ćemo se isključivo fokusirati na jačanje poslovnog okruženja, projekte novog zapošljavanja, restrukturiranje važnih sektora javnih tvrtki koje će značiti dalji ekonomski razvoj i kretanje ka samoodrživosti BiH", kazao je Zvizdić.

Naglasio je kako BiH nastavlja dobru suradnju sa Svjetskom bankom i MMF-om, te da će njihova tehnička i stručna pomoć, kao i vrlo jasno definirane strukturne mjere, u narednih nekoliko godina dovesti do daleko značajnije i jače i održivije fiskalne i financijske stabilnosti BiH.

"To znači dalji ekonomski razvoj i rast, te kreiranje i otvaranje novih radnih mjesta", poručio je Zvizdić.

Izaslanstvo BiH boravit će u Washingtonu do 11. listopada. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?