Grude

Predstavljen plan uređenja središta, kao i dviju obilaznica

21.05.2016.
u 11:00

U Grudama je održana prezentacija “Koncepcija prometnog razvoja Gruda” te otvorena javna rasprava o “varijantnim rješenjima detaljnog plana uređenja središta Gruda”. Predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ za “Večernji list” kazao je kako je zadovoljan konstruktivnošću prezentacije i razgovorom oko 30 okupljenih. Prezentaciju je održao Građevinski fakultet, a na njoj su prikazane trase sjeverne i južne obilaznice te prometni razvoj samog središta Gruda. - Zadovoljni smo ovom fazom rada na projektu uređenja. U vijećnici nas je bilo 30-ak, a uz dekana Građevinskog fakulteta Ivana Lovrića, prezentaciju uređenja središta radila je i zaposlenica općine Grude Anđelka Zucić. Razmatraju se i prijedlozi građana vezani uz uređenje, potvrdio je predsjednik Vijeća Vranješ.

Prezentacija uređenja

Odjel za urbanizam prezentirao je “varijantna rješenja detaljnog plana uređenja središta Gruda” gdje su predstavljena idejna rješenja uređenja samog središta gdje je dio radova već započet, a sami prostor je omeđen ulicama Fra Gabre Grubišića, zapadna strana, i Kralja Tomislava, istočna strana, te središnjim ulicama Viteza Ranka Bobana i Mate Bobana. Cilj ove javne rasprave je upoznati širu javnost s planiranim aktivnostima, kao i dati mogućnost svima iznijeti svoje mišljenje, prijedloge i primjedbe. Prijedlozi se mogu iznijeti izravno u službama općine Grude ili poslati na mail adresu urbanizam@grude.info zaključno s 31. svibnja 2016. godine.

Rad u fazama

- Plan uređenja središta je na javnoj raspravi i dobro je da se o njemu raspravlja te da ljudi daju konstruktivne prijedloge kako bismo ih mogli provesti u djelo. On se još može mijenjati, nadopunjavati, nakon čega će biti donesena konačna rješenja. Radit ćemo u fazama i bit ćemo obvezni pridržavati se tog prostornog plana. Stalno ima nekih prijedloga, mišljenja i sada to ide u neke daljnje faze. Važno je da to bude okosnica budućih projekata i budućih uređenja u Grudama, istaknuo je Vranješ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije