Sveučilište u Mostaru

Predstavljen ERASMUS+ i Nacionalni dan knjižnica

27.05.2017.
u 10:26

U sklopu ostvarivanja planova projekta ERASMUS+ – “Library Network Support Services (LNSS)na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru održan je sastanak voditelja fakultetskih knjižnica Sveučilišta u Mostaru na kojem su predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada na projektu.

Tijekom sastanka projekt ERASMUS + (LNSS) predstavljen je i studentima Sveučilišta te je istaknuto kako LNSS projekt ima za cilj modernizaciju knjižnica i razinu stručnosti i kvalifikacija knjižničnog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama zapadnog Balkana.

Knjižnični standardi

Osoblje će biti obučeno za primjenu najnovijih knjižničnih standarda i praksi, ali je glavni cilj transformacija knjižnica u moderne elektronske knjižnice kroz jačanje značajnijeg sudjelovanja studenata i nastavnog osoblja u znanstvenim istraživanjima. Istaknuto je, kako je iznimno važno da knjižnica ostvari aktivniju ulogu u nastavi i učenju. One se moraju promovirati kao važni centri informacijske pismenosti i doživotnog učenja te biti pristupačne svim osobama koje se educiraju ili su u potrazi za točnom informacijom.

LNSS će modernizirati visokoškolske institucije kroz unaprjeđenje performansi, relevantnosti i dostupnosti knjižnica.

LNSS se bavi ključnim izazovima vezanim za kvalitetu s kojim se suočavaju sveučilišne knjižnice, kao i nedostatkom modernih knjižničnih standarda i praksi te poboljšati razinu stručnosti i vještina knjižničnog osoblja kroz LNSS nastavni program i programe obuke. Projektom je planirano i obilježavanje Library National Awareness Day(NAD)- Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama, koji će se obilježiti 8. rujna 2017. godine u suradnji s Sveučilištem u Sarajevu i Županijskom i sveučilišnom bibliotekom u Bihaću.

Osnovni cilj te manifestacije je ukazati na važnost knjižnica u izgradnji društva znanja i podignuti svijest građana o važnosti knjižnica uopće.

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama, planirane su aktivnosti koje će uključiti sve knjižnice fakulteta Sveučilišta u Mostaru, ali i knjižnice osnovnih i srednjih škola naše regije.

Snažna poruka

Time se želi poslati snažna poruka o važnosti knjižnica, usluga koje nude te važnosti pisane riječi i točne i provjerene informacije, za sve dobne skupine u svim društvenim i obrazovnim segmentima suvremenog 
 društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije