sutra sjednica

Predsjedatelj Zvizdić i premijer Plenković zadovoljni suradnjom BiH i Hrvatske

06.07.2017.
u 17:13

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem sa kojim je razgovarao o  bilateralnim odnosima dvije zemlje uoči sutrašnje zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske.

Predsjedatelj Zvizdić i premijer Plenković su razmjenili mišljenja o mnogobrojnim pitanjima koja će se naći na dnevnom redu sutrašnje zajedničke sjednice. Izrazili su zadovoljstvo suradnjom i dinamikom razvoja odnosa dvije prijateljske zemlje posvećene promociji stabilnosti i prosperiteta regije. Naglasili su važnost suradnje vlada na bilateralnom, kao i multilateralnom nivou, s ciljem ubrzanja euroatlantskih integracija regije i istaknuli da održavanje zajedničkih sjednica vlada ubrzava rješavanja značajnih bilateralnih pitanja i doprinosi relaksaciji političkih odnosa u regiji.

Premijer Plenković je rekao da sama činjenica da je Vlada Republike Hrvatske danas u Sarajevu pokazuje opredjeljenost Hrvatske za jačanje dobrosusjedske suradnje u regiji, kao i podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Predsjedatelj Zvizdić se zahvalio premijeru Plenkoviću na kontinuiranoj podršci Republike Hrvatske euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine. Izrazio je interes Bosne i Hercegovine za kreiranje i implementaciju zajedničkih projekata usmjerenih ka povezivanju, ekonomskom prosperitetu i ubrzanju kretanja ljudi, roba i kapitala.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?