Uprava BH-Gas

Predloženo sniženje cijena plina za više od 14 posto

plin
05.02.2016.
u 15:21

U BH-Gasu očekuju da će se ovo sniženje cijena u istom postotku odnositi i na krajnje potrošače, odnosno, građane Sarajeva

Uprava BH-Gas d.o.o. Sarajevo dostavila je Nadzornom odboru prijedlog za smanjenje cijena plina za sve potrošače za više od 14 posto, s primjenom od 1. siječnja 2016. godine. 

Skupština društva BH-Gas, jučer je potvrdila imenovanje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora Društva, a prva sjednica zakazana je za petak 12.02.2016. godine. Uprava BH-Gas očekuje da će NO Društva prihvatiti prijedlog i proslijediti ga Vladi Federacije BiH na usvajanje i donošenje konačne odluke.

U BH-Gasu naglašavaju kako očekuju da će se ovo sniženje cijena u istom postotku odnositi i na krajnje potrošače, odnosno, građane Sarajeva.   

Također, uprava BH-Gas očekuje da će KJKP Sarajevogas konačno početi redovito izmirivati svoje obveze prema BH-Gasu, što do sada nije bio slučaj te je na današnji dan dug dostigao iznos od više od 73 milijuna KM (uključujući i fakturu za siječanj 2016. godine) plus obračunate zakonske zatezne kamate u iznosu preko 17 milijuna KM. 

Uspostavljanje redovitog izmirivanja obveza Sarajevogasa prema BH-Gasu je neophodno kako bismo mogli redovito izmirivati obveze prema Gazpromu i tako osigurati uredno opskrbljivanje potrošača u cijeloj Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz BH-Gasa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?