Banja Luka

Predao se Dodikov kum Mile Radišić

fdsdf
18.11.2015.
u 15:43

Vlasnik tvrtke Grand Trejd Mile Radišić koji je bio u bjekstvu u Srbiji, a koji je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, javio se na izdržavanje kazne zatvora u KPZ Tunjice

Radišić je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija sa dionicama banjalučke "Medicinske elektronike". Okružni sud Banja Luka je Radišića osudio krivim za zlouporabu službenog položaja ili ovlaštenja u podstrekavanju i kazneno djelo manipulacije cijenama i širenje lažnih informacija, čime su oštetili Republiku Srpsku za 1.143.187 KM. Radišić je zbog toga osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine. On je do sada u izgradnju poslovno-stambenog objekta u banjalučkom Picinom parku uložio oko 70 milijuna maraka. Sav taj novac je povučen iz kreditnih zaduženja, a domaće banke su "Grand Trade" kreditirale sa 17 milijuna maraka. Ostala 53 milijuna KM došla su sa nepoznatih destinacija. Nedavno je objavljena audiosnimka na kojoj Radišić objašnjava kako funkcionira “korupcionaški” sustav u Republici Srpskoj i kako ministar financija Zoran Tegeltija i njemu blizak tajkun Mladen Milanović Kaja planiraju kupiti Novu banku. Medijima za sada nije poznato kako je Radišić ušao u Republiku Srpsku, prešao graničnu kontrolu i došao do Tunjića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?