Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH

Pozvani vlasnici dronova u BiH da upišu letjelice u evidenciju

dron
22.11.2022.
u 08:54

Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) od rujna 2020. godine pa sve do studenoga ove godine u evidenciju dronova upisala je 213 tih letjelica čiji su vlasnici podnijeli zahtjev za upis, potvrđeno je za Nezavisne novine iz BHDCA.

Naime, pravilnikom o uvjetima za izvođenje letačkih operacija dronovima propisano je da vlasnik, odnosno operater drona čija masa prije polijetanja iznosi od 249 grama do 25 kg ima obvezu upisa drona u evidenciju BHDCA. Kako dodaju, ako se operacije dronom obavljaju u zoni zračne luke, potrebna je, osim odobrenja BHDCA, i suglasnost nadležne jedinice kontrole zračnog prometa.

- Svako nepridržavanje uvjeta i svako kršenje zabrana propisanih pravilnikom povlači odgovornost vlasnika i obvezu Direkcije da postupi u skladu sa Zakonom o civilnom zrakoplovstvu BiH, zakonima kojim se uređuje funkcioniranje tijela uprave BiH te pravilnikom o nadzoru u civilnom zrakoplovstvu te poduzme mjere za nepridržavanje i kršenje zabrana - navode iz BHDCA.

- Ovim putem pozivamo sve vlasnike dronova u BiH koji još nisu podnijeli zahtjev za upis drona u evidenciju da to učine. Također je potrebno i poštivanje ostalih propisanih uvjeta i zahtjeva kako ne bi dolazilo do narušavanja, prije svega, sigurnosti letenja ili prouzročenja materijalne štete - ističu iz BHDCA.

Ključne riječi

Komentara 1

KF
K.fran
10:08 22.11.2022.

itako kad budem htio to kupit bit će idem naći posao na PickJobs drugi da mogu to otplatit jedva.. da nama se to kamermanima omogući po jeftinijoj cijeni bi bilo super

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije