zahlađenje

Poznati bh. meteorolog objavio novu prognozu: Stiže li nam snijeg?

snijeg
17.11.2023.
u 18:16

"Snijeg u zraku možda miriše, ali će ga vidjeti područja prolazno tek iznad 900 metara nadmorske visine", kaže Sladić

Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić objavio je na Facebooku kakvo nas vrijeme očekuje večeras, ali i u narednih nekoliko dana.

"Hladna fronta koja se sa sjeverozapada Europe spušta prema jugoistoku kontinenta od poslijepodneva prema kraju dana donosi kišu, a uz curenje hladnog zraka uslijedit će i pad temperature zraka u našoj zemlji. S obzirom na to da se razmjerno brzo premješta u sjeverozapadnoj visinskoj struji, procjene su da će padaline do ponoći u većini zemlje prestati, s obzirom na to da u pozadini jača ogranak anticiklone sa zapada i zračni pritisak raste. Glavnina padalina je do prvog dijela večeri", naveo je Sladić, prenose Nezavisne.

Spomenuo je i snijeg, koji građani BiH, barem oni najmlađi, s nestrpljenjem očekuju.

"Snijeg u zraku možda miriše, ali će ga vidjeti područja prolazno tek iznad 900 metara nadmorske visine. Ipak, akumulacije neće biti velike. Zapuhat će sjeverac u Bosni, povremeno umjerene jačine, u Hercegovini umjerena do jaka bura. Osim toga, ovo zahlađenje je prolaznog vijeka, ojužit će ponovno od ponedjeljka", ističe Sladić.

Pojasnio je kako je najvjerojatnije da "i dalje prolazimo bez neke veće zime".
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije