otac ga odveo na sirijsko ratište

Poznata sudbina Ismaila Mešinovića: Dječak iz BiH poginuo u Siriji!

isil
17.01.2020.
u 12:50

Na Interpolovom popisu nestalih državljana BiH i dalje se nalazi ime Ismaila Davuda Mešinovića, kojeg je otac Ismar, rodom iz Teslića, prije sedam godina odveo na sirijsko ratište i od tada mu se gubi svaki trag!

Odmah po dolasku, Ismar je poginuo na ratištu u Siriji boreći se za Islamsku državu (ISIL), a brigu o tada trogodišnjem dječaku preuzela je bh. obitelj iz Tuzle prema uputama oca. Međutim, ni angažiranje Interpola nije pomoglo da se Ismail vrati iz pakla Sirije. Njegova agonija zatim je samo nastavljena, piše Dnevni avaz. 

Njegova majka je Kubanka Lidija Solano Herera (Lidia Herrera), koja je s Ismarom živjela u Italiji i još 2014. godine za talijanske medije je tvrdila kako je prepoznala sliku svog maloljetnog sina Ismaila koja je objavljena u Siriji. No, od tada do danas informacije koje su se pojavljivale na društvenim mrežama su utihnule, a razlog je krah ove terorističke organizacije i uhićenje ISIL-ovaca.

Prema neslužbenim informacijama, dječaka je najprije preuzeo Sejid Čolić, Ismarov prijatelj i suprug Mele Horić, koja je nedavno s djecom deportirana u BiH. Čolić je zatim nastradao u borbama, a Ismail je završio kod druge obitelji, porijeklom iz Sandžaka.

Malog Ismaila je prihvatio Rejhan Plojović iz Novog Pazara. On je čak kontaktirao dječakovu obitelj u Njemačkoj, točnije njegovu baku, očevu majku, tražeći novac kako bi se spasili i isplanirali bijeg.

Međutim, prije dvije godine je obavijestio članove da su njegova prva supruga Emina i troje djece, među kojima je i Ismail, nastradali u raketnim napadima u gradu Baguzu. Ova informacija neslužbeno je potvrđena za Avaz iz obavještajne agencije OSA-e.

Ismar Mešinović je prije nego što je Ismaila odveo u Siriju supruzi rekao da sina vodi u BiH kod rodbine na godišnji odmor. No, umjesto u Tesliću, dječak je završio u Siriji. 

Ona je tada tvrdila da je Ismar bio u kontaktu s Bilalom Bosnićem, osuđenim neformalnim vođom vehabija, koji ga je vrbovao za odlazak u Siriju.

Ključne riječi

Komentara 1

FI
fifmar
15:52 17.01.2020.

ne postoji primjerena kazna koja bi se dosudila ovakvim zlotvorima koji su u stanju svoje dijete izloziti visegodisnjem mucenju dok napokon ne umre "za Alaha"onda si mozemo misliti sto bi radili s drugacijima. trebali takve uopce vratiti u civilizaciju?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije