Podaci studentske poliklinike

Pozitivno 20 posto studenata u Beogradu, uglavnom su zaraženi na putovanjima

18.08.2021.
u 18:25

Direktorica Studentske poliklinike Marija Obradović rekla je da je posljednjih dana povećan broj posjetitelja u respiratornoj ambulanti sa tegobama koje se uglavnom odnose na malaksalost i povišenu telesnu temperaturu.

„Nažalost, epidemija se ponovo vraća u blažem obliku nego što je bilo ranije. Studenti dolaze najčešće sa nekog putovanja ili sa neke zabave. Preko 30 posto studenata se zarazilo na putovanjima. Imamo velike grupe studenata koji su negdje putovali, na neki odmor, na neku međunarodnu studentsku razmjenu koji su jednostavno došli i imaju tegobe“, rekla je dr. Obradović za RTS.

Dodala je da se među njima nalazi i određeni broj cijepljenih studenata i da ti studenti imaju blaže tegobe i blažu kliničku sliku od onih koji se nisu cijepili.

Obradović je istaknula da su tijekom velikih valova u Studentskoj poliklinici bilježili i preko 90 posto zaraženih studenata koji su se javili liječmiku, a da je sada taj postotak značajno manji.

„Prošlog mjeseca je bilo manje od 30 studenata ukupno pozitivnih, sada ih je već za deset dana 60. Tako da je postotak pozitivnih od onih koji su se javili 20 posto“, rekla je Marija Obradović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?