pozitivna odluka

Papa imenovao nadbiskupa Hosera za posebnog izaslanika za Međugorje

Biskup
11.02.2017.
u 12:48

Danas je Sveti Otac povjerio dužnost posebnog izaslanika Svete Stolice nadbiskupu S.A.C., Henryju Hoseru i biskupu područja Varšava-Prag (Poljska), koji će otići u Međugorje, ekskluzivno doznaje Večernji list BiH.

Cilj misije je stjecanje dubljeg znanja o pastoralnoj situaciji koja iznad svega treba prepoznati cilj potrebe odlaska vjernika koji idu na hodočašće. Na temelju toga bit će predložena pastoralna inicijativa za budućnost.
Misija isključivo ima pastoralni karakter. Nadbiskup Hoser će i dalje nastaviti vršiti svoju ulogu kao biskup za područje Varšava-Praga, a očekuje se kako će svoj mandat kao posebnog izaslanika završiti do ljeta 2017. godine.

Uime Hercegovačke franjevačke provincije, čijoj je pastoralnoj skrbi povjerena župa Međugorje, izražavam sinovsku zahvalnost Rimskome prvosvećeniku, Svetome Ocu Franji, na istinskoj pastirskoj brizi i pozornosti koja se očituje ovim imenovanjem. 

U isto vrijeme, Njegovoj ekselenciji, nadbiskupu Hoseru, izražavam srdačnu dobrodošlicu. Ova Provincija i franjevci koji pastoralno djeluju u Međugorju, s poštovanjem i odanošću primaju imenovanoga posebnog izaslanika Svete Stolice, potvrđujući iskrenu i potpunu suradnju te svoje molitve za plodan i blagoslovljen rad u izvršenju povjerene zadaće, priopćeno je iz Provincijalata Hercegovačke franjevačke provincije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?