posljedica velikog požara

Požar nanio ogromnu štetu tvornici “Kula” u Gradačcu, zaposlenici zabrinuti za posao

požar u Gradačcu
N1
10.10.2023.
u 20:34

Radnici koji su jutros došli na posao, dočekao je nemili prizor vatre i gustog dima te su se vratili kućama. A sada su zabrinuti za radna mjesta.

Ogromna materijalna šteta nastala je kao posljedica velikog požara koji se jutros dogodio u proizvodnom pogonu Industrije modne konfekcije „Kula“ u Gradačcu. Jedna osoba je ozlijeđena, a dvije obližnje škole danas nisu održale nastavu.

Radnik na održavanju Miroslav Mikić zadobio je opekotine drugog stupnja, odnosno, ozljede lica, nadlaktica i ruku. Priča kako je na posao došao jutros kao i uobičajeno.

“Upalio sam sklopke i krenuo dalje otključavati po halama. Vidio sam plamen. Počeo sam gasiti. Potrošio jedan aparat. Stao sam. Vidim ne može dalje. Lančano je krenuo požar. Evo, imam opekotine”, kazao je za N1

Vatrogasci iz Gradačca oko pet sati jutros dobili dojavu, a u ispomoć su došli i vatrogasci iz Srebrenika i Brčkog te je požar lokaliziran. U gašenju su sudjelovali i radnici obližnje tvrtke.

“Spriječeno je daljnje širenje, ali ovdje mi imamo posla još dva dana. S obzirom da je željezna konstrukcija i zidovi pali na materijal i može još nešto. što gori Ono što je najvažnije, presječeno je, nema više mogućnosti širenja i to je to”, kazao je Siniša Bojaković, zapovjednik PVJ Gradačac.

Radnici koji su jutros došli na posao, dočekao je nemili prizor vatre i gustog dima te su se vratili kućama. A sada su zabrinuti za radna mjesta.

“Ujutro normalno ustala, spremila se i došla pred tvrtku. Jad i čemer. Samo možete stajati i gledati bespomoćno. Ništa ne znamo. Ali ne vjerujem da će nas ostaviti ovako, da će dići ruke od nas. Imamo dobrog direktora koji se uvijek zalagao za radnike”, kazala je zaposlenica Sabina Bijelić.

A do direktora medijske ekipe danas nisu uspjele doći jer je u više navrata na ulazu rečeno kako je na sastanku sa suradnicima iz inozemstva. Inače, tvrtka je prošle godine imala ukupne prihode od 8,2 milijuna KM i dobit od 366 tisuća maraka te prijavljeno više od 400 radnika.

Kolike su materijalne štete koje je izazvao ovaj požar, za sada nije poznato. Više informacija će biti poznato kada se uradi uviđaj i potrebna vještačenja, a to će sigurno potrajati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije