Oraška tržnica

Povoljan šoping u Orašju za domaće kupce, ali i za Slavonce

Tržnica u Orašju
07.10.2023.
u 11:27

Oraška tržnica svojim atraktivno niskim cijenama odavno je ugrozila popularnost tržnice Arizona kod Brčkog. Svakoga četvrtka, kada se tradicionalno u Orašju održava tržni dan, središnje mjesto događanja postane tržnica. Grad je udvostruči broj žitelja jer prodavači, ali i potencijalni kupci, stignu sa svih strana, ne samo Grada Orašja već i okruženja, iz Distrikta Brčko, Srebrenika, Gradačca, Tuzle, Šamca jer na tržnici se može pronaći, kako se to obično kaže, "sve - od igle do lokomotive".

Iz RH redoviti gosti

Oraška je tržnicama, naime, godina poznata kao najbolje mjesto gdje se povoljno mogu kupiti robe pa nije rijetkost da se tu vide parkirana vozila i brojnih Slavonaca koji onda koriste priliku, uz tržnicu, i za šoping koji im se isplati, kažu, zbog povrata poreza. Stara tržnica u Orašju premještena je na novu lokaciju uz savski nasip. Nova lokacija mnogo je prostranija, a za kupce ugodnija u snalaženju i kupoprodajnim aktivnostima. Tržnica je sada smještena duž savskoga nasipa na velikom prostoru od oko 13 dulumu, na kojem je napravljeno 200 mjesta za isto toliko štandova, koji su sada prostraniji u odnosu na stiješnjeni prostor stare lokacije.

- Na samom početku bila je manja gužva, dok nismo sve trgovce smjestili na njihove lokacije, no već nakon pola sata počeo je uhodani ritam tržnice. Posjet je odličan, a koliko do mene dolaze komentari, svi su zadovoljni, ne samo lokacijama već i kako je sve organizirano jer sada, uz svoj štand, mogu parkirati i vozilo, što im značajno olakšava cijeli boravak na tržnici i u slučaju nevremena sve brzo mogu pokupiti. Nije beznačajna ni činjenica što sada nema prometnih gužvi ni čepova u prometovanju Osmom ulicom u Orašju, kako je to do sada bilo kada je tržnica bila na staroj lokaciji. Kroz tržnicu je napravljena odlična prohodnost jer su prolazi široki čak pet metara pa se bez gužve može kretati i razgledati ponuda koja je uglavnom po značajno nižim cijenama nego u trgovinama. Riješen je adekvatno i sanitarni čvor te javno dostupna česma. Do sada smo imali samo riječi hvale, kako od kupaca tako i trgovaca, za novo uređenje tržnice. Prvoga dana na novoj je lokaciji bilo više od 150 punih štandova - objašnjava za Vecernji.ba Josip Pejić, jedan od rukovoditelja Javnog komunalnog poduzeća Komunalac, koji uime Grada gospodari, uz ostalo i kompleksom tržnice.

Zadovoljni i trgovci i kupci

Provjerili smo na tržnici kako sve to funkcionira i u razgovoru nismo uspjeli zabilježiti ni jedan negativan komentar. - Ma, baš je super, sve je prostranije, nije gužva, a opet je sve na dohvat ruke. Ni trgovci nisu promijenili cijene - kaže nam u hodu Domaljevčanka Marica Lucić. Njezina prijateljica dodaje kako joj se najviše sviđa što sada ima gdje parkirati vozilo te, kako je sve uz nasip, može se prošetati, a u blizini je i igraonica za djecu pa će sljedeći put povesti i unuku - kaže kroz smijeh Jela Madžarević. Novom lokacijom zadovoljni su i prodavači second hand robe iz Brčkog i Gradačca te hvale osobito prošireni prostor. U prolazu vidimo trgovca biciklima, a kako su oni vrlo popularni u Posavini, i ovaj se biznis očito isplati. Bake Kaja i Ana iz Tolise redovito prodaju svoje ručne radove i one su, kažu, prezadovoljne novim štandom. U prolazu vidimo brojne trgovce koji s radošću i uz prepoznatljivu izvornu pjesmu nastoje privući kupce te u tome, naravno, uspijevaju. Sve u svemu, Grad Orašje dobiva novo lice ne samo po uređenju infrastrukture jer uz samu tržnici odvijaju se veliki radovi na uređenju objekta tzv. omladinskoga doma, pa taj dio grada postaje puno življi i ljepši. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?