Čović i Krstičević

Potvrđena važnost neselektivnog postupanja i depolitizacije pravosuđa u BiH

covic - krsticevic
08.11.2016.
u 15:30

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se s ministrom obrane i potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske Damirom Krstičevićem.

Tijekom susreta se razgovaralo o aktualnim političkim događanjima, kao i o prošlotjednim uhićenjima 10 bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i Vojne policije Hrvatskog vijeća obrane. Sugovornici su zajednički potvrdili važnost neselektivnog postupanja i depolitizacije pravosuđa u Bosni i Hercegovini.

Također, istaknuta je važnost zajedničke suradnje dviju zemalja, te euroatlantskog puta BiH, koji Republika Hrvatska snažno podupire, a čemu su, prema riječima hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Čovića, Hrvati u BiH potpuno predani.

Imajući u vidu da je Republika Hrvatska članica NATO-a i da su ministarstva obrane glavni nositelji aktivnosti u procesu ispunjenja obveza u okviru NATO integracija, naglašeno je kako je potrebno iskoristiti sve prednosti tješnje suradnje dviju zemalja na tom planu.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović informirao je ministra Krstičevića i o aktivnostima na pripremi dokumenata „Pregled obrane“ i “Plan modernizacije”, koji su iznimno značajni sa stanovišta organiziranja, ustroja i izgradnje potrebnih kapaciteta Oružanih snaga BiH, sukladno NATO standardima, a čija će skora finalizacija omogućiti nužan iskorak BiH ka NATO članstvu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?