Osmanović-Pease:

Potrebno institucionalno rješenje za Zemaljski muzej BiH

Osmanović
12.08.2016.
u 12:54

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović razgovarao je s novoimenovanom direktoricom kancelarije za odnose s javnošću američkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini Leah Pease o mogućnostima za suradnju, s posebnim akcentom na obrazovanje i kulturu.

Osmanović je informirao sugovornicu o koordinacijskoj ulozi Ministarstva u ovim oblastima. U razgovoru je ocijenjeno da je dosadašnja suradnja dvije institucije bila izuzetno dobra, te su razmijenjena mišljenja o aktualnim reformskim procesima u oblasti obrazovanja u BiH, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.  

Posebna pažnja posvećena je institucijama kulture u BiH. Ponovljena je obostrana opredjeljenost za rješavanje statusa institucija kulture, te je posebno naglašena potreba institucionalnog rješenja za Zemaljski muzej BiH.

Ministar Osmanović i direktorica kancelarije za odnose s javnošću američkog veleposlanstva Leah Pease apelovali su i na pomoć Zemaljskom muzeju u otklanjanju šteta nastalih u nevremenu prošlog mjeseca, kada su podrumske prostorije Muzeja poplavljene, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije