Vlada HNŽ

Potpisivanjem izvansudskih nagodbi ostvarene proračunske uštede

Vlade HNZ
10.06.2016.
u 15:54

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj sjednici usvojila je Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o termoenergetskoj inspekciji i Zakona o izmjenama Zakona o geološkim istraživanjima HNŽ, koji će biti upućeni u daljnju skupštinsku proceduru.

Na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, Vlada je usvojila mišljenje o Prednacrtu Zakona o turizmu i Prednacrtu Zakona o boravišnoj pristojbi u Federaciji BiH te donijela Zaključak o tomu da se usvojena mišljenja upute Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i resornom ministarstvu, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Vlada je, također, usvojila više odluka iz resora Ministarstva financija, između kojih i: Odluku o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća svim korisnicima Proračuna HNŽ za mjesec lipanj 2016. godine i Odluku o utvrđivanju visine naknade za topli obrok za mjesec lipanj 2016. godine svim korisnicima koji primaju plaću iz Proračuna HNŽ, koje se svaki mjesec usvajaju kao preduvjet za isplatu plaća proračunskih korisnika.

Nastavljajući započete aktivnosti na rješavanju problema koji su u financijskom smislu nastali kao posljedica izvršnih sudskih rješenja, Vlada je na prijedlog Županijskog javnog pravobraniteljstva usvojila Odluku o pokretanju postupka za zaključenje ugovora o izvansudskim nagodbama, te Odluku o isplati potraživanja pravnim i fizičkim osobama iz Proračuna HNŽ za 2016. godinu, a temeljem zaključenih Ugovora o izvansudskoj nagodbi.

Zaključivanjem Ugovora tužitelji su se odrekli prava na kamate dosuđene na glavni dug, kao i prava na kamate na dosuđene troškove sudskog postupka za potraživanja koja su predmet izvršenja po Ugovoru, te je time Vlada Hercegovačko-neretvanske županije ostvarila značajne uštede u Proračunu.

Na prijedlog Ministarstva prometa i veza, usvojena je Odluka o odobravanju provedbe postupka javne nabave za redovito (ljetno i zimsko) i pojačano (investicijsko) održavanje regionalnih i priključnih cesta u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Odluka o odobravanju utroška novčanih sredstava iz Plana i Programa Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza za 2016. godinu.

Međuresorna radna skupina koju je Vlada imenovala kao pregovarački tim koji s Upravom MIO BiH razgovara o uvjetima moguće kupnje hotela ''Ero'' za potrebe smještaja Vlade i drugih tijela županijske uprave, informirala je Vladu o Zaključku Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO u kojem se Vladi HNŽ nudi kupnja hotela ''Ero'' po cijeni od 1.100,00 KM po m2 s rokom isplate u 4 kvartala.

Vlada je usvojila Informaciju Međuresorne radne skupine, te odobrila nastavak pregovora u svezi s ponuđenom cijenom i rokom plaćanja s predstavnicima MIO.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je usvojila Informaciju o poslovanju Javnog poduzeća Šumarsko-gospodarsko društvo „Šume hercegovačko-neretvanske“ d.o.o. Mostar za 2015. godinu, te Informaciju o stanju u Upravi za šumarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i  vodoprivrede HNŽ.

Vlada je, također, usvojila Odluku o usvajanju Informacije Ministarstva za pitanja branitelja u svezi s inicijativom Zaklade za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije i Fondacije za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije.

U poticaju ovlaštenih zastupnika, istaknuti su temeljni ciljevi Zaklade i Fondacije, a to su osiguranje novčanih sredstava poradi financiranja pravne pomoći, pružanje pravne, stručne i druge pomoći pripadnicima braniteljske populacije,   te suradnja s tijelima uprave, institucijama, ustanovama, javnim poduzećima i drugim pravnim osobama poradi prikupljanja financijskih sredstava, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?