Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Potpisivanje kolektivnog ugovora sa Sindikatom državnih službenika

14. siječnja 2020. u 14:25 0 komentara 61 prikaza

Kolektivni ugovor za zaposlene u organima državne službe, sudske vlasti, javnih ustanova i drugih proračunskih korisnika između ovlaštenih predstavnika Vlade FBiH, županijskih vlada i reprezentativnog sindikata bit će potpisan u srijedu, 15. siječnja, u sjedištu Federalnog ministarstva pravde u Sarajevu. 

Uime Vlade FBiH Ugovor će potpisati federalni ministar pravde Mato Jozić, a uime Sindikata predsjednik Samir Kurtović.

Vlada Federacije BiH je, zajedno s vladama Sarajevske, Srednjebosanske, Hercegovačko-neretvanske, Unsko-sanske, Bosansko-podrinjske, Posavske i Zeničko-dobojske županije, dala suglasnost za potpisivanje ovog ugovora nakon dvomjesečnih pregovora s reprezentativnim Samostalnim sindikatom državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH koji su okončani davanjem suglasnosti tekstu kolektivnog ugovora.

Ovo je  treći kolektivni ugovor koji potpisuje sadašnji saziv Vlade FBiH, a kojim su regulirana prava za oko 26.000 državnih službenika i namještenika na razini federalne, županijskih i općinskih administracija, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.