produljili najam prostorija

Vlada FBiH i ovu će godinu biti podstanar u Mostaru

staklena banka
31.01.2022.
u 07:00

Večernji list je u posjedu informacije o zaključivanju aneksa II ugovora o zakupu poslovnog prostora za smještaj federalnih ministarstava koja imaju sjedište u Mostaru, za razdoblje 01. 01. 2022. - 31. 12. 2022., a u njoj je u detalje objašnjena procedura najma prostora

Zbog činjenice da su okolnosti dovele do toga da se u skorije vrijeme ne očekuje preseljenje federalnih ministarstava u novu zgradu u Mostaru (Staklena banka), Služba za zajedničke poslove tijela Federacije Bosne i Hercegovine ovih dana okončala proceduru za privremeni smještaj institucije te je s dosadašnjim zakupodavcima zaključila anekse II ugovora o zakupu poslovnih prostora u gradu na Neretvi, piše Večernji list BiH

Aneksi ugovora

Večernji list je u posjedu informacije o zaključivanju aneksa II ugovora o zakupu poslovnog prostora za smještaj federalnih ministarstava koja imaju sjedište u Mostaru, za razdoblje 01. 01. 2022. - 31. 12. 2022., a u njoj je u detalje objašnjena procedura najma prostora, kao i dosadašnji tijek aktivnosti na tom planu. Kako se u 2021. godine ponovno nisu stekli uvjeti za trajni smještaj federalnih ministarstava koja imaju sjedište u Mostaru, Služba je pokrenula nužne aktivnosti koje trebaju osigurati nastavak privremenog smještaja.

”Služba se obratila zakupodavcima pozivajući se na član 6. ugovora o zakupu, a zakupodavci su Službi dostavili sljedeće: akt Grandex d. o. o. Mostar i Faruka Ćupine broj: 5/2021 od 29. 11. 2021. godine, kojim obavještavaju Službu da su suglasni da se ugovor o zakupu poslovnog prostora produlji za razdoblje 01. 01. 2022. - 31. 12. 2022., pod istim uvjetima; akt Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini - Medžlisa Islamske zajednice Mostar broj: 04-2-1079/21 od 29. 11. 2021., kojim su suglasni da se ugovor o zakupu poslovnog prostora produlji za 2022. godinu pod istim uvjetima te akt Vlade HNŽ-a - vlasnika Hotela Ero u Mostaru broj: 14-1- 02-5/22 od 07. 01. 2022. godine i zaključak Vlade HNŽ-a broj: 01-1-02-2946/21 od 01. 12. 2021. kojim je dana suglasnost za produljenje ugovora o zakupu i zaključivanje aneksa II ugovora”, piše u informaciji.

U skladu s navedenim i na osnovi odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Služba je sa zakupodavcima zaključila anekse II ugovora o zakupu poslovnih prostora za smještaj Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Federalnog ministarstva prometa i veza, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti i Federalne porezne uprave - Porezna uprava Hercegovačko-neretvanske županije.

Podsjećamo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je Staklenu banku kupila od Gospodarske banke d. d. Mostar u likvidaciji za gotovo šest milijuna KM 2017. godine, a cilj je obnovom ovoga zdanja, na jednom mjestu smjestiti ministarstva i službe čija su sjedišta trenutačno na više lokacija, što bi dovelo do značajnih ušteda, odnosno, procjena je stručnjaka kako bi se uštedjelo oko 750.000 KM godišnje. BHRT je nedavno dobio projektnu dokumentaciju na 86 stranica iz Vlade te izjavu o roku početka radova. “U proteklom razdoblju Vlada Federacije BiH radila je na stvaranju pretpostavki, financijskih i drugih, kako bi pokrenula zakonom propisane procedure za adaptaciju i sanaciju zgrade Staklene banke.”

Uštede

Sa sigurnošću ne možemo govoriti o konkretnom datumu useljenja ministarstava u ovu zgradu, s obzirom na to da sve ovisi o zakonom propisanim procedurama”, istaknuto je. Osim značajnih ušteda za federalna ministarstva i službe, konačna obnova ovog reprezentativnog objekta u središtu Mostara značila bi mnogo i kroz nekoliko drugih segmenata, a jedan od njih je i vraćanje starog sjaja zgradi koja je na neki način postala i svojevrsni orijentir u gradu na Neretvi. Istodobno, obnovom Staklene banke bi se riješio i sigurnosni aspekt, a konačnom pokretanju procesa kojim će zgrada biti stavljena u funkciju raduju se mnogi Mostarci, a posebice oni koji žive u blizini navedenoga objekta. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije