potpisivanje

Potpisan dokument o nastavku suradnje na "Projektu izgradnje osnovnih škola" JICA

potpisivanje
24.02.2016.
u 14:58

U organizaciji Ministarstva civilnih poslova BiH danas je potpisan dokument o nastavku suradnje na "Projektu izgradnje osnovnih škola" koji u Bosni i Hercegovini provodi Japanska agencije za međunarodnu suradnju (JICA).

U prvoj fazi realizacije tog projekta Vlada Japana osigurala je nepovratna sredstva za "Projekat izgradnje osnovnih škola" u BiH, što je rezultiralo izgradnjom 11 osnovnih škola u BiH.

S obzirom kako je od finalizacije prošlo više od 10 godina, uočena su izvjesna oštećenja i dotrajalosti na objektima tada sagrađenih škola, pa će u okviru danas potpisanog dokumenta biti sanirana oštećenja, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Projektom će biti sanirana fizička oštećenja kao što su: prokišnjavanje krovova, fizička oštećenja krovnih struktura, krunjenje fasadne zaštite, izlivanje otpadnih voda i slično, za devet osnovnih škola u Bosni Hercegovini: OŠ "Varoška Rijeka" (Bužim), "Hasan Kikić" (Gradačac), "Sjenjak" (Tuzla), "Ilija Jakovljević" (Mostar), "Edhem Mulabdić" (Gradačac), "Braće Radića" (Domaljevac), "Sveti Sava" (Bijeljina), "Sveti Sava" (Istočno Sarajevo), te OŠ "Desanka Maksimović" (Oštra Luka).

Predviđeni radovi na obnovi pomenutih škola se očekuju u periodu lipanj - kolovoz 2016. godine.

Dokument o nastavku suradnje sa predstavnicima Japanske agencije za međunarodnu suradnju potpisali su predstavnici ministarstava obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanske, Posavske, Tuzlanske i Hercegovačko-neretvanske županije kao i predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije