na uočnicu Svetkovine svetih Petra i Pavla

Posvećena crkva i oltar sv. Petra i Pavla u Mostaru

28.06.2023.
u 21:08

Misno slavlje predvodio je mjesni biskup mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko mrkanski.

Večeras na uočnicu Svetkovine svetih Petra i Pavla, svečanom svetom misom posvećena je samostanska crkva i oltar svetih Petra i Pavla u Mostaru.

Misno slavlje predvodio je mjesni biskup mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko mrkanski.

Program je započeo krunicom i svetom ispovijedi, a potom nastavljen pobožnostima sv. Petru i Pavlu te svetom Misom s posvetom crkve, kao i posvetom novog oltara. Početkom lipnja svetom Misom zahvalnicom za sve dobročinitelje otvorena je potpuno obnovljena unutrašnjost Franjevačke crkve svetih Petra i Pavla u Mostaru.

Poslije propovijedi, uslijedio je obred posvete crkve, potpisivanje povelje, potom molitva litanija, posvetna molitva, mazanje oltara, zatim mazanje četiri manja križa koja se nalaze na četiri mjesta u crkvi, potom se oni mažu krizmanim uljem i nakon toga je paljenje tamjana na pet mjesta oltara. U molitvi koja se moli: ‘U ovoj kući koju si nam dao ti izgrađuješ na svoju slavu živi hram a to smo mi’.

Svojim pjevanjem misno slavlje uveličao je Zbor sv. Cecilije Mostar, Zbor sv. Ante Humac i Zbor Krista Kralja Čitluk.

Na svetoj misi, posvete samostanske crkve i oltara svetih Petra i Pavla u Mostaru nazočio je i predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović, uz izaslanstvo dužnosnika izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije