BFC SEE certifikat.

Posušje zadržalo status općine s povoljnim poslovnim okruženjem

posušje
18.10.2022.
u 13:47

Općina Posušje sudjeluje na trodnevnoj konferenciji "CoRe Days 2022- Partnership for Competitive Region" koja se održava u Dubrovniku od 16. do 18. listopada na kojoj joj je, kao jednoj od 30 jedinica lokalne samouprave iz cijele regije, dodijeljen BFC SEE certifikat.

Certifikat dodjeljuje Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje jugoistočne Europe, a uime Općine Posušje preuzela ga je Dragica Lebo, suradnica Odsjeka za gospodarstvo i razvoj te općine.

BFC SEE je jedinstveni program za mjerenje i poboljšanje uvjeta poslovanja i ulaganja na lokalnoj razini koji općinama i gradovima daje jasne smjernice za stvaranje povoljnog poslovnog okruženja i uvođenja standarda učinkovitosti i transparentnosti lokalne uprave s načelima dobrog upravljanja.

Naime, Općina Posušje je 2017.godine dobila BFC certifikat kada je prva u Hercegovini uspjela ispuniti sve kriterije te postati njegovim nositeljem. Nakon toga pristupila je procesu recertifikacije, te je uspješno ispunila zadane kriterije s ostvarenih 89,33 posto ispunjenosti kriterija što je, kako ističu iz Općine, dokaz kontinuirane aktivnosti i napretka lokalne samouprave.

Inače, konferenciju organizira NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, Beograd), u svojstvu Regionalnog tajništva BFC SEE (Business Friendly Certification South East Europe) mreže i Njemačka organizacija za međunarodnu suradnju (GIZ), u suradnji s ostalim partnerima iz BFC SEE mreže, naveli su iz Općine Posušje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?