Švraka:

Postoji politička volja za rješavanje krupnih afera u RS-u

Glavni tužitelj Republike Srpske  Mahmut Švraka
18.04.2016.
u 12:58

Glavni tužitelj Republike Srpske (RS) Mahmut Švraka tvrdi kako postoji politička volja za rješavanje „krupnih“ predmeta korupcije i kriminala u tom bh.entitetu.

- Mislim kako postoji i zato se i rješavaju -  ustvrdio je Švraka, navodeći da su neki predmeti u fazi istraga i da će imati svoju finalizaciju, ali nije precizirao o čemu se konkretno radi.

Navodi kako će nakon primjene Zakona o suzbijanju korupcije, organiziranog kriminala i najtežih oblika privrednog kriminala, kojim se ukida Specijalno tužiteljstvo RS-a, predmete koje je vodilo preuzeti druga tužiteljstva i smatra kako se ne radi o velikom broju slučajeva.

- Koliko znam nema veliki broj tih predmeta i oni će se do primjene novog zakona i statusne promjene Specijalnog tužiteljstva RS-a u velikom broju riješiti. Ono što ne bude riješeno, a mislim da se radi o krivičnim djelima u kojima je manja zaprijećena kazna, bit će dostavljeno okruženim tužiteljstvima - dodao je on.

Švraka i ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač danas su u Banjoj Luci potpisati protokol o uspostavi Foruma za suradnju između okružnih tužiteljstva u RS-u i Ministarstva unutarnjih poslova RS, kojim je preciznije definiran odnos tužitelja i ovlaštenih službenih osoba, posebno u složenijim istragama.

Švraka kaže da će to operativno poboljšati suradnju, što je naglasio i Lukač, ističući da će protokol ubrzati rješavanje predmeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije