Zanimanje za sadnju

Posljednjih nekoliko godina Općina Kiseljak pomaže mještanima, dijele se sadnice maline

14.11.2016.
u 09:00

Srednjobosanska općina Kiseljak ovih je dana podijelila gotovo 30.000 sadnica maline uzgajivačima koji su iskazali zanimanje za uzgoj te kulture. Podjela je provedena sukladno rezultatima javnog poziva koji je raspisala Služba za gospodarstvo, urbanizam i prostorno planiranje općine Kiseljak. Na poziv se javilo jedanaest poljoprivrednika, od kojih su dva u međuvremenu odustala. U konačnici, devet zainteresiranih proizvođača dobilo je ukupno 26.100 sadnica, ovisno o veličini prijavljenoga zemljišta. Podijeljene sadnice su sorte willamette i meeker.

U Kiseljak ih je dopremila tvrtka H&H Fruit iz Bugojna. Na primopredaji su bili Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka, kao i Hilmija Burdžović, direktor tvrtke Orange plus, u sklopu koje je otvorena hladnjača za jagodičasto i bobičasto voće u PZ “Dugo Polje” u Brestovskom, a poljoprivrednici su dobili i pokoji savjet za sadnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije