Predsjednik Sabora Republike Hrvatske primio izaslanstvo Večernjakova pečata u Zagrebu

Poslati poruku mira kroz ovogodišnji Pečat

leko 1
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
26.02.2014.
u 08:59

Prezentiran je Večernjakov pečat pod motom "Pečat za mir"

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko jučer je organizirao prijam za izaslanstvo BiH i Večernjeg lista, a povod je bio dolazeći Večernjakov pečat koji će se 27. ožujka u Mostaru održati 13. put. Leko, koji je i supokrovitelj ovogodišnje manifestacije, susreo se s predsjedateljem Vijeća ministara BiH, predsjednikom Organizacijskog odbora Večernjakova pečata i ovogodišnjim pokroviteljem Vjekoslavom Bevandom, Muhamedom Bakarevićem, generalnim direktorom BHRT-a, Ivanom Toljem, predstavnikom Styrije za Republiku Hrvatsku, te Jozom Pavkovićem, glavnim urednikom Večernjeg lista u BiH i direktorom Večernjakova pečata. Sastanku su nazočili predstojnica Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora Đurđica Pralas, Eugen Šušak, predstojnik Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH i Amela Mulavdić, glasnogovornica u Uredu predsjedatelja Vijeća ministara BiH. Analizirane su do sada obavljene pripreme za ovogodišnji Večernjakov pečat, kao i obveze koje treba ispuniti kako bi Pečat još jednom opravdao epitet vodećeg društvenog događaja u Bosni i Hercegovini. Direktor Pečata i glavni urednik Večernjeg lista u BiH Jozo Pavković je rekao kako će ovogodišnja manifestacija biti u znaku 100. godišnjice od početka I. svjetskog rata, te 30. godišnjice od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Moto manifestacije

- Ovogodišnji Pečat će biti pod motom “Pečat za mir”. Sigurni smo kako će manifestacija zadržati visoku razinu, a jedan od glavnih ciljeva je poslati poruku mira ljudima u regiji - naglasio je Pavković. Sastanak u Zagrebu je iskorišten i za razgovore oko aktualne situacije u Bosni i Hercegovini. Naravno, naglasak je bio nedavnim prosvjedima u bh. gradovima koji su rezultirali huliganskim napadima na institucije i paljenjem zgrada.

Zanimanje za BiH

Predsjednik Sabora Josip Leko je rekao kako nitko nema veći interes za BiH od Hrvatske u pogledu razvoja suradnje i jačanja odnosa dvije zemlje. - Hrvatska želi uspješnu, stabilnu BiH. Sva tri naroda moraju biti odgovorna za BiH i nužno je razgovarati, jačati dijalog i postići konsenzus - poručio je Leko. Predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda je prenio zaključke s konferencije EBRD-a koja je u ponedjeljak održana u Londonu, te govorio o novom pristupu koje će EBRD imati prema Bosni i Hercegovini, kao i druge europske institucije. Dvojica visokih dužnosnika su zaključila kako se konsensuz u BiH mora postići, te kako je jačanje dijaloga jedini način da se riješe aktualni problemi u BiH.

Slika iz BiH u Europu

Tijekom posjeta Zagrebu prvi čovjek BHRT-a Muhamed Bakarević i prvi čovjek Večernjeg lista u BiH Jozo Pavković su održali sastanak i s vodstvom Hrvatske radiotelevizije. Dogovoreno je da ovogodišnji Pečat izravno prenosi i “hrvatska dalekovidnica”, a prijenos će biti realiziran na četvrtom programu HTV-a. Dan ranije, u ponedjeljak je organiziran sastanak u Banjoj Luci gdje je s čelnicima RTRS-a, također, dogovoreno emitiranje Večernjakova pečata. Zbog svega navedenog se već sada može zaključiti kako će ovogodišnji Večernjakov pečat imati milijunsku gledanost i regionalni značaj. Sve to je samo još jedan razlog da ovogodišnja manifestacija bude na najvišoj razini. Večernjakov pečat će se održati u Mostaru 27. ožujka.     

Komentara 2

Avatar Izdajnik
Izdajnik
20:24 26.02.2014.

Slikaju se .malo ručaju naplate dnevnice i u vile..a gdje su obični ljudi..

RI
rimac
22:47 26.02.2014.

Bože dragi, sačuvaj nas ovog kiča, estetskog i moralnog. Što će premijer države biti pokrovitelj izbora osobe godine tiskovine čija je naklada u BIH jedno 1400.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije