Mljac!

Poslastica za dolazak jeseni: Isprobajte odličan recept za juhu od bundeve

bundeva
11.09.2021.
u 08:59

Približavanjem hladnijeg vremena i jeseni, mnogi vole pripremati tipična jesenska jela te zagrijati hladne večeri. Juha od bundeve jedno je od glavnih jela za vrijeme rujna, a sada je lako možete pripremiti uz ovaj jednostavan recept, piše Good Food.

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

2 glavice luka, sitno nasjeckane

1 kg bundeve, oguljene, bez koštica i nasjeckane na komade

700 ml povrtnog temeljca ili pilećeg temeljca

150 ml vrhnja za kuhanje

Priprema: 

  • Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu, a zatim dodajte sitno sjeckani luk i lagano ga pržite oko 5 minuta, dok ne omekša.
  • U lonac dodajte bundevu, narezanu na kockice, pa nastavite kuhati 8-10 minuta, povremeno miješajući dok ne omekša i postane zlatna.
  • Ulijte temeljac i začinite solju i paprom. Pustite da zavrije, a zatim pirjajte 10 minuta dok bundeva ne postane jako mekana.
  • Ulijte vrhnje za kuhanje i zagrijte ga do vrenja, a zatim pomiješajte sve sastojke ručnim mikserom. Za dodatno kremastu juhu, možete je procijediti kroz sito.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?