Plenković u Bruxellesu:

Poslan snažan signal liderima u BiH kako bi se brzo došlo do dogovora oko izborne reforme

andrej plenković
Vlada RH
25.03.2022.
u 21:08

"EU je spremna angažirati se da liderima hrvatskih i bošnjačkih političkih stranaka da podršku za kompromis", rekao je Plenković

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković dao je izjavu za medije u Bruxellesu nakon brojnih sastanaka.  

"Glavna tema bila je pomoć Ukrajini. Druga tema je bila koordinacija EU-a i SAD-a, s te strane možemo reći da su ovi sastanci bila jedna snažna potpora. Imali smo rasprave o summitu EU-Kina, i o BiH. Poslana je poruka privrženosti za europsku perspektivu BiH, ali i jedan snažan signal političkim liderima u BiH kako bi se brzo došlo oko sporazuma oko izborne reforme koja je važna za stabilnost", kazao je. 

"EU je spremna angažirati se da liderima hrvatskih i bošnjačkih političkih stranaka da podršku za kompromis", dodao je.

"Usvojili smo Strateški kompas, okvirni dokument za područje obrane, gdje će Unija osnaživati obrambenu dimenziju. Taj proces će biti znatno brži", dodao je Plenković.

"Današnji dan je bio posvećen pitanju energetike. Treba osigurati alternativne pravce, pomoć građanima i gospodarstvenicima", kazao je premijer. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije