Udar na džep

Poskupjelo punjenje plinskih boca

plin
13.03.2021.
u 08:42

Cijena plina porasla je za tri feninga i na pumpama u RS-u varira između 1,10 i 1,16 KM po litru, dok je poskupjelo i punjenje plinskih boca za domaćinstvo na nekim pumpama u tom entitetu i sada košta od 20 KM do čak 27 KM.

Pojedini nezadovoljni građani za Nezavisne novine kažu da ranije punjenje plinske boce za domaćinstvo nisu plaćali više od 19 KM, dok je sada skuplje, ovisno gdje pune.

"Prije nekoliko dana sam napunila plinsku bocu na jednoj pumpi u Banja Luci. Iznenadila sam se kada su punjenje boce od oko 20 litara plina naplatili 24 KM, a samo dva mjeseca ranije na istoj crpki sam istu količinu platila 19 KM", kazala nam je jedna Banjalučanka.

Ona je istaknula da je to još jedan udar na džep, jer plin svakodnevno koristi u kuhinji za spremanje obroka.

Rajko R. iz Trebinja, koji koristi plin za kućnu upotrebu, kazao je da je u posljednjih nekoliko mjeseci primijetio da je došlo do poskupljenja plina.

"Supruga i ja plin koristimo prvenstveno za kuhanje već godinama, jer nam je tako isplativije nego da plaćamo električnu energiju. Supruga kaže da je pripremanje hrane na plinskom štednjaku i brže. U posljednje vrijeme bocu plina plaćam za iznos veći i za nekoliko maraka", kazao je ovaj Trebinjac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije