ORAŠJE:

Posavski poljoprivrednici najavili blokadu graničnog prelaza

orašje
Foto: ilustracija
22.08.2016.
u 16:05

Posavski poljoprivrednici su odlučili da 30.8. blokiraju granični prijelaz u Orašju i najavili da će ga držati zatvorenim sve dok im ne budu isplaćeni poticaji za poplavljenu proizvodnju, prenosi hms.ba

Prošlogodišnja blokada graničnog prelaza u Orašju je obustavljena kad su posavski poljoprivrednici dobili obećanja da će im poticaji za poljoprivrednu proizvodnju biti isplaćeni i da se odmah uplati pola iznosa.

„Nalozi su spremni, stoje na stolu, treba samo još ministar poljoprivrede potpisati, pustiti u trezor i skinuti odgovornost sa sebe“, rekao je za Federalnu televiziju Vidan Grgić, predsjednik Saveza poljoprivrednika Posavske županije.

Drugu polovicu u iznosu od oko milijun i dvjesto tisuća maraka čekaju preko godinu dana, a nezadovoljstvo je kulminiralo početkom ovog mjeseca.

„Međutim došao je i taj osmi mjesec ništa nije riješeno. Zadnji put je prije par dana pušteno 11 milijuna i još nešto maraka za poticaj u poljoprivredi gdje naši nalozi nisu uvršteni“, dodaje Grgić.

Poljoprivrednici u Posavini koja je poznata kao poljoprivredni kraj su ogorčeni jer se smatraju najviše zapostavljeni u odnosu na druge krajeve u federalnom dijelu Bosne i Hercegovine.

„Mislim da Posavska županija to nije zaslužila. Mi smo vrijedni poljoprivrednici, želimo tu ostati i raditi, a ne iseljavati se“, kaže Grgić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?