Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Porezna uprava pozvala obveznike da podnesu porezne prijave i plate obveze

02. prosinca 2019. u 14:17 0 komentara 69 prikaza

Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je porezne obveznike da je do kraja 2019. ostalo još nepunih mjesec dana, te ih pozvala da podnesu porezne prijave i plate obveze u skladu sa zakonom.

Ističu da podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obaveza, u skladu sa zakonom, porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni, i to: za neplaćanje poreza na dobit do 100.000 KM, za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, kao ni riziku plaćanja kamate po stopi od 0,04 posto dnevno, odnosno na godišnjoj razini 14,6 posto.

Također, podsjećaju obveznike da su dužni dobrovoljno prijavljivati i plaćati svoje obveze, te dobrovoljnim podnošenjem poreznih prijava, u obliku, na mjestu i u rokovima propisanim poreznim zakonima i plaćanjem poreznih obveza u skladu s važećim propisima izvršavaju svoju zakonsku dužnost.

- Najbolji i najsigurniji način poslovanja je da svoje obveze izvršavate blagovremeno, odnosno poslujete u skladu s poreznim i drugim važećim propisima - priopćeno je iz PUFBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.