PO KOJIM ĆE SE CIJENAMA GRADITI U OBNOVI

Ponude za drvene kuće više od procijenjena 33 milijuna kn

16.01.2022.
u 08:45

Na natječaj za izvođenje radova izgradnje i montaže tipskih kuća drvenom montažnom gradnjom za 60 kuća na području za koje je RH proglasila katastrofu, a koji je objavio Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, stigle su dvije ponude, i to znatno veće od procijenjene vrijednosti radova koja je iznosila 33,075 milijuna kuna bez PDV-a. Tvrtka Presoflex gradnja iz Požege poslala je ponudu vrijednu 60,4 milijuna kuna, dok bi krapinska tvrtka Jedinstvo taj posao obavila za 55,8 milijuna kuna. Dakle, ponude su od procijenjene vrijednosti veće 82, odnosno 68 posto.

Ovim natječajem nabavljaju se radovi izgradnje tri različita tipa kuća ovisno o kvadraturi. Nabavlja se 20 tipskih kuća površine 55 četvornih metara, zatim 20 tipskih kuća II površine 70 četvornih metara te 30 tipskih kuća površine 85 četvornih metara. Rok izvođenja radova pojedine kuće računa se od dana dobivanja naloga naručitelja.

Maksimalni rok izvođenja radova je 60 plus 60 kalendarskih dana od zaprimanja naloga naručitelja, pri čemu je rok za pripremu terena i betoniranje – čišćenje, zemljani radovi, betoniranje temelja, nadtemelja i podne ploče – najdulje 60 dana, a rok za izgradnju i montažu kuće najdulje 60 dana. Krajnji rok izvršenja ugovora je 31. prosinca ove godine. Na natječaj za izvođenje radova izgradnje 30 tipskih zidanih kuća također na području za koje je proglašena katastrofa u Središnji državni ured ovih je dana stiglo osam ponuda, a većina njih ne odstupa znatno od procijenjene vrijednosti 22,98 milijuna kuna bez PDV-a. Iznosi tih pristiglih ponuda protežu se od 19,9 milijuna kuna, koliko je ponudila Presoflex gradnja, do 28,6 milijuna kuna, koliko je ponudio Ing-Grad iz Zagreba.

I tu se će se graditi tri vrste kuća, po 10 za svaku od njih, a iste su kvadrature kao i na natječaju za montažne kuće. Što se tiče ovih 30 tipskih zidanih kuća, i u ovom se slučaju rok izvođenja radova pojedine kuće računa od dana dobivanja naloga naručitelja. Maksimalni rok izvođenja radova je 180 kalendarskih dana od zaprimanja naloga naručitelja, pri čemu nije uračunat rok za pripremu terena i betoniranje – čišćenje, zemljani radovi, betoniranje temelja, nadtemelja i podne ploče, koji iznosi najdulje 60 dana. Krajnji rok izvršenja ugovora je 12 mjeseci od dana potpisa ugovora. Nedavno su otvorene i ponude na natječaju za gradnju 30 tipskih zidanih kuća, a u Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje za taj posao stiglo je devet ponuda. Procijenjena vrijednost radova za izgradnju po 10 kuća površine 55, 70 i 85 četvornih metara iznosila je 22,900.000 kuna bez PDV-a. Vrijednost pristiglih ponuda proteže se od 19 do 28 milijuna kuna.

Mipek će graditi montažne kuće

Nedavno su otvorene ponude i za 30 montažnih kuća. Procijenjena vrijednost radova iznosila je 16,5 milijuna kuna.
Stigle su četiri ponude, a njihova je vrijednost iznosila od 16,5 milijuna kuna do 21,5 milijuna kuna. Na tom natječaju već je donesena odluka o odabiru ponude, i to tvrtke Mipek, vrijedna 16,5 milijuna kuna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?