tijekom 2021. odine

Poništene 1082 vozačke dozvole

ilustracija
22.02.2022.
u 08:18

Vozači u Republici Srpskoj sve rjeđe ostaju bez dozvola. U Republici Srpskoj tijekom prošle godine poništene su 1082 vozačke dozvole, dok je godinu dana ranije bez nje ostalo 2614 osoba, rekli su za Nezavisne novine u Ministarstvu unutarnjih poslova RS-a.

Kako su istaknuli, tijekom 2019. godine bez vozačke dozvole ostalo je 6775 osoba. Dodali su da je u 2021. godini ukupno izdana 49.241 vozačka dozvola, a od toga 15.382 za početnike.

"Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH predviđeno je da će osobi koja prvi put stekne pravo upravljanja motornim vozilom B kategorije, izuzev vozača kojima je to osnovno zanimanje za vrijeme obavljanja djelatnosti, koje u tijeku dvije godine od dana stjecana prava upravljanja motornim vozilom B kategorije skupi četiri kaznena boda, nadležna tijela za izdavanje vozačke dozvole oduzeti i poništiti vozačku dozvolu, čime osoba gubi pravo upravljanja motornim vozilom. Ovo je najčešći razlog poništavanja vozačkih dozvola", objasnili su u MUP-u Republike Srpske.

Dodali su da se smatra da osoba kojoj je vozačka dozvola oduzeta i poništena nema položen vozački ispit za upravljanje motornim vozilom kategorije B te je postupak dobivanja nove vozačke dozvole isti kao i kada se osoba prvi put osposobljava za vozača motornog vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije