Vlada FBiH

Pomoć županijama 6 milijuna, a gradovima i općinama 12 milijuna

novac
07.06.2018.
u 15:53

Federalna vlada donijela je Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih proračunom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu financija s pozicije „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – županije i općine županije“ u iznosu od 6.000.000 KM, na ime dodjele financijske pomoći proračunima sedam županija Bosansko-podrinjskoj, Unsko-sanskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Posavskoj, Srednjobosanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji. 

Korisnici sredstava su zaduženi da ih troše u skladu s principima restriktivne proračunske politike koju provodi Vlada Federacije BiH, a koja se, između ostalog, odnosi na ograničenje rasta troškova plaća naknada za zaposlene, te smanjenje ukupne javne potrošnje.

Kriteriji za dodjelu su broj stanovnika, površina, broj učenika u osnovnom i srednjem obrazovanju, a u izračunu koeficijenata doznačavanja korišteni su podaci Federalnog zavoda za statistiku preuzeti prilikom izrade Uputstva o određivanju učešća županija, jedinica lokalne samouprave i nadležnih županijskih ustanova za ceste u prihodima od neizravnih poreza i načinu raspoređivanja tih prihoda za 2018. godinu.

Drugom Odlukom su raspodijeljena sredstava za 57 gradova i općina u iznosu od 12.000.000 KM na ime dodjele financijske pomoći, te financiranje projekata od značaja za njihov razvoj.

I prema ovoj odluci kriteriji za dodjelu su bili broj stanovnika, površina, broj učenika u osnovnom i srednjem obrazovanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?