Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Poljoprivredna i Medicinska škola u Brčkom dobit će sportsku dvoranu

19. lipnja 2020. u 16:52 0 komentara 21 prikaza

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, predstojnik Odjela za obrazovanje Senad Osmanović i ravnateljica JU Poljoprivredna i medicinska škola Marica Mrkić položili su kamen temeljac za izgradnju nove sportske dvorane u toj obrazovnoj ustanovi.

Trenutačno je osigurano 200.000 maraka za izgradnju, a završetak radova očekuje se za dvije godine, kao i osiguranje čitave financijske konstrukcije, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

"Poljoprivrednu i medicinsku školu u Brčkom trenutačno pohađa 720 učenika i svakako da zaslužuju objekt kakav se planira graditi. Brčko će s ovim objektom imati 18.000 četvornih metara prostora za odvijanje nastave tjelesnog odgoja, dakle korisnog prostora koji stvara pretpostavke kako za pravilan fizički i tjelesni razvitak djece i školske mladeži tako i za izgradnju sportaša, po čemu je Distrikt poznat", istaknuo je gradonačelnik Milić.

Dodao je da ovoj lokalnoj zajednici nedostaju klasične sportske dvorane.

"Jučer smo imali prezentaciju rješenja za višenamjensku sportsku dvoranu i nadam se da ćemo skorim početkom realizacije i tog projekta upotpuniti te objekte koji su u funkciji sportskog razvitka i natjecanja", zaključio je Milić.

Predstojnik Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović istaknuo je da je ovo peta dvorana u aktualnom mandatu koja se gradi, što je, kako je naveo, pokazatelj opredijeljenosti Odjela za ulaganje u sport, odnosno stvaranje boljih uvjeta učenicima.

"Jedino ova od srednjih škola nije imala adekvatnu dvoranu usklađenu s pedagoškim standardima, stoga smo krenuli u rušenje postojeće i izgradnju nove dvorane. Osnovne centralne škole imaju adekvatne uvjete, a grade se tri dvorane za područne osnovne škole u Brčkom", dodao je Osmanović.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić, zastupnici u Skupštini Distrikta kao i predstavnici Odjela za obrazovanje, stoji u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.