Izetbegović primio Borisova

Politički odnosi BiH i Bugarske su dobri i bez otvorenih pitanja

27.10.2017.
u 15:39

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je predsjednika Vlade Republike Bugarske Bojka Borisova. Teme razgovora su bile aktualna politička situacija u dvjema zemljama, stanje u regiji, kao i bilateralni odnosi BiH i Bugarske. 

Politički odnosi BiH i Bugarske su dobri i bez otvorenih pitanja. Ocijenjeno je da postoji mnogo prostora za unapređivanje ukupnih odnosa dviju zemalja, a posebice u područjima ekonomije, trgovinske razmjene, putne infrastrukture, industrije, građevinarstva i turizma.

Razgovarano je i o regionalnoj suradnji i aktivnostima BiH na euroatlantskom putu, te mogućnostima za pridruživanje regije Zapadnog Balkana Europskoj uniji.

Bugarski premijer Borisov je rekao da je prioritet predsjedanja Bugarske Europskom unijom u prvoj polovini naredne godine važnost pridruživanja regije obitelji europskih zemalja. Iskazao je snažnu potporu BiH u procesu dobijanja kandidatskog statusa.

Istaknuto je da je neophodno kontinuirano održavati redovite političke kontakte, uključujući i kontakte na najvišoj razini.

Sastanku je nazočio Tugomir Čuljak, savjetnik predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, i Diana Čekić, savjetnica člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?