Dodik upozorava

Političari iz Sarajeva žele da se u BiH prije izbora uvuče oko 150.000 migranata

23.06.2018.
u 12:34

Predsjednik RS-a Milorad Dodik optužio je Veliku Britaniju da radi protiv vlasti u tom bh. entitetu, te naglasio da je u Bosnu i Hercegovinu ušlo daleko više migranata nego što pokazuju  službeni podaci.

Dodik ponovno tvrdi da su “Britanci koji su došli u BiH specijalisti za destabilizaciju”.

-Oni su samo formalni zaposlenici u vojnoj strukturi...Specijalisti su koji rade na društevnim mrežama, medijima, prisluškivanju, stvaranju općeg kaosa i primarno destabilizaciji RS, jer je to tako njihovim planom predviđeno. Sve ostalo, pa i ovo što govori britanski veleposlanik u BiH, je obična laž, jer mi od ranije znamo za određene najave. Britanska vlada je prije godinu dana odobrila devet milijuna funti za programe pomoći spečavanju ruskog utjecaja na ovom prostoru Balkana. Ciljna točka su RS i Srbija...I vidite na koji način oni to rade... - ustvrdio je entitetski predsjednik.

Dodao je i da narod mora biti svijestan da se ne može računati na dobronamjernost Britanaca.

-Oni su u funkciji stvaranja unitarne i centralizirane BiH... - istaknuo je on.

Ponovio je da u RS-u ne želi stacioniranje ili zadržavanje migranata, a da je njihov broj u BiH pet puta veći od službenih brojki i da ulaze pored graničnih prijelaza.

-Ovo je namjerna akcija političkog Sarajeva, zajedno s obavještajnom služnom, da se u BiH prije izbora uvuče, kako su oni planirali oko 150.000 migranata, da im se regulira azilanski status, kako bi kasnije mogli dobiti državljanstvo BiH – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima.

RS, kaže, ne može spriječiti da se to radi u Federaciji BiH, ali može u RS i ima određene planove, o kojima nije iznosio detalje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?