pu Bijeljina

Policija od utapanja u Savi kod Rače spasila četiri migranta

31.03.2018.
u 19:47

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina i Granične policije BiH spasili su iz rijeke Save u blizini graničnog prijelaza Rača četiri migranta iz Irana.

- U pitanju su migranti, koji su najvjerojatnije plutali rijekom Savom iz pravca Republike Srbije, prešli na bh. područje te proveli dva dana na otoku nabujale rijeke. Nakon višesatne akcije spašeni su od sigurne smrti – priopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Zajedničkim snagama, uz pomoć čamaca i riskirajući svoje živote, pripadnici Policijske uprave Bijeljina i Granične policije, od utapanja su spasili migrante inicijala V.M. (1990.), N.B. ( 1992.) J.S. (1981.) i F.H. (1985.), kojima je ukazana medicinska pomoć.

Iz bijeljinske policije napominju da im se danas u 13.43 sati obratila se N.Dž. iz Sarajeva te priopćila da je obaviještena od strane međunarodne organizacije „Ljekari bez granica“ da su u kontaktu s migrantima iz Irana, koji plutaju na komadima drveta na rijeci Savi i da su životno ugroženi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?