Semiha Borovac

Pokrenute aktivnosti na izradi okvirne strategije BiH o suradnji s iseljeništvom

16.04.2018.
u 17:40

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac je danas u Sarajevu, na pres-konferenciji Vijeća ministara BiH, kazala da su nakon usvajanja Politike o suradnji s iseljeništvom pokrenute značajne aktivnosti na realizaciji ovog dokumenta.

Po njezinim riječima, to je bila osnova za višemilijunske projekte međunarodnog karaktera u vezi suradnje sa iseljeništvom.

- Potpisali smo sporazum sa 28 gradova i općina koje su već počele, na neki način, od donacija, međunarodnih, da koriste sredstva za unapređenje svojih kapaciteta unutar lokalnih zajednica za suradnju s iseljeništvom - navela je Borovac.

Dodala je da je nedavno promoviran prvi web portal, a pripremaju i portal za interaktivno dopunsko obrazovanje „na koje naši iseljenici već dugo čekaju“.

Ministrica Borovac je napomenula da je počela i aktivnost na izradi okvirne strategije BiH o suradnji s iseljeništvom.

- To su sve, na neki način, dobri predznaci, da samo u godinu dana imamo jako značajno zanimanje naših iseljenika, tako da u Njemačkoj formiramo prvo predstavničko tijelo sastavljeno od predstavnika iz BiH unutar Njemačke, koje ima trostruku ulogu, surađivat će međusobno, s vlastima u Njemačkoj i u BiH - navela je Borovac.

Kazala je da su završili mapiranje za 10 zemalja svijeta gdje su naši iseljenici najbrojniji.

Naglasila je da će, prvi put, naša zemlja imati podatke o ljudskim potencijalima naših iseljenika koji će vrlo brzo biti prezentirani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije