Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nesebičnošću i mudrošću ste utrli put Hrvatskom jedinstvu

Predsjednici HDZ- a Tomislav Karamarko i HSS-a Branko Hrg čestitali su na pobjedi hrvatskome članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i čelnicima sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HSS-a BiH
13. listopada 2014. u 23:15 1 komentara 653 prikaza
Tomislav Karamarko
Foto: Boris Ščitar

Predsjednici HDZ- a Tomislav Karamarko i HSS-a Branko Hrg čestitali su na pobjedi hrvatskome članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i čelnicima sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HSS-a BiH, koje su nastupile zajedno u okviru bloka stranaka Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH na nedjeljnim općim izborima, izrazivši očekivanje da će Hrvati ostvariti jednakopravnost u toj zemlji.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg u čestitki HSS-u BiH i njezinom predsjedniku Mariju Karamatiću istaknuo je da je bila dobra odluka zajedno nastupiti s blokom hrvatskih stranaka na općim izborima što je, kako tvrdi, prepoznao i hrvatski narod i pružio potporu pobjedničkoj hrvatskoj koaliciji.

Čestitku Tomislava Karamarka prenosimo u cijelosti:

- Poštovani predsjedniče Čoviću, u povodu veličanstvene pobjede koju su HDZ BiH, sve stranke Hrvatskog narodnog sabora i Vi osobno ostvarili na Općim izborima, od srca Vam čestitam u ime Hrvatske demokratske zajednice i u svoje osobno ime. Vaša odluka da na izbore idete zajedno sa strankama okupljenim u Hrvatskom narodnom saboru pokazala se potpuno ispravnom. Tom odlukom pokazali ste da su Vam je interes hrvatskog naroda u BiH, njegova ravnopravnost, a time i opstojnost na prvom mjestu - što su birači prepoznali i dali Vam svoje povjerenje.

Pokazali ste nesebičnost i mudrost te time utrli put Hrvatskom jedinstvu, koje sam i osobno često isticao kao preduvjet za ostvarivanje pune ravnopravnosti i opstanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Siguran sam, poštovani predsjedniče Čoviću, da će Vam se nakon ove pobjede pridružiti i one stranke koje to do sada nisu učinile. Time će se pod Vašim vodstvom u potpunosti ostvariti Hrvatsko jedinstvo u BiH, a što je još važnije - bit će to početak kraja sadašnje obespravljenosti hrvatskog naroda. U tim nastojanjima uvijek ćete kao i do sada imati našu najsnažniju potporu Hrvatske demokratske zajednice i mene osobno.

Na kraju, dozvolite mi da Vama osobno, svim izabranim kandidatima HDZ-a BiH i svim izabranim kandidatima stranaka Hrvatskog narodnog sabora - najsrdačnije čestitam na ostvarenom uspjehu - stoji u čestitci koju potpisuje Karamarko.

  • Deleted user:

    Najvaznije je da Hrvati predstavljaju Hrvate a ne da Hrvate predstavljaju "komsici".