Osmanović-Topić:

Podržati najznačajnije događaje u oblasti kulture u BiH

Osmanović-Topić:
21.04.2016.
u 14:09

Direktor Mediteran film festivala Tomislav Topić predstavio je ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću festival dokumentarnog filma koji se u Širokom Brijegu održava od 2002. godine.

Istakao je kako je Mediteran film festival najstariji festival dokumentarnog filma u regiji s obzirom da se na njemu takmiče isključivo dokumentarni filmovi, a i veći dio popratnog programa baziran je na dokumentarcima. U sklopu festivala organizira se i škola Filmske kulture s relevantnim predavačima, a koja je podržana od Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Ministar Adil Osmanović rekao je kako Ministarstvo civilnih poslova prepoznaje značaj Festivala za hercegovačku regiju, ali i čitavu BiH, pa je projekat  Mediteran film festival podržavan grant sredstvima koja dodjeljuje ovo ministarstvo.

- Svjesni smo činjenice da sredstva nisu dovoljna, ali imajući u vidu velike potrebe u oblasti kulture, kao i značaj projekata koji se provode, činimo maksimalne napore da pomognemo najznačajnije događaje i institucije - rekao je ministar Osmanović.

Posebno je naglasio činjenicu da su aktivnosti Meditern film festival prepoznate u okviru programa Europske unije i izrazio očekivanje da će sredstva koja kulturni radnici iz BiH povuku iz europskih fondova  opravdati ulazne karte koje država plaća za sudjelovanje u programima u oblasti kulture i audio vizuelne umjetnosti, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije