sarajevo

Podrška projektu brze ceste Sarajevo - Beograd

22.05.2017.
u 17:13

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sastao se danas u Sarajevu s delegacijom Republike Turske koju je predvodio zamjenik  ministra ekonomije Fatih Metin. Sastanku je prisustvovao i državni tajnik Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Edin Zećirović.

Glavna tema sastanka bio je projekt brze ceste kojim bi se povezali glavni gradovi BiH i Srbije, Sarajevo i Beograd, što je izvorno ideja turskog ministra ekonomije Nihata Zeybekčija.

Metin još jednom je potvrdio da Turska čvrsto stoji iza takvog projekta, te da se od BiH i Srbije očekuje da definiraju konačnu rutu kojom bi ta brza cesta išla, nakon čega će Turska pokrenuti proceduru realizacije ovog Projekta.

Jusko je u tom smislu najavio da će se uskoro održati razgovori predstavnika BiH i Srbije na temu trase brze ceste Sarajevo - Beograd, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije