Mladen Bosić

Podnošenje aplikacije za članstvo u EU ima unutarnji politički značaj

mladen bosic
04.02.2016.
u 12:44

Ja smatram pozitivno inicijativu za podnošenje aplikacije, bez obzira na to hoće li je proglasiti kao kredibilnu ili ne, istaknuo je Bosić

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić smatra da podnošenje aplikacije za članstvo u Europskoj uniji ima unutarnji politički značaj u BiH, s obzirom na to da je potrebno stvoriti dojam da se država kreće naprijed u procesu pristupanja.

On je u intervjuu za novi broj magazina "Dani" kazao da zastoj na tom putu može produbiti unutarnju političku krizu.

- Ja smatram pozitivno inicijativu za podnošenje aplikacije, bez obzira na to hoće li je proglasiti kao kredibilnu ili ne, istaknuo je Bosić.

''Kredibilna'' znači, kako je pojasnio, da je podnesena onda kada je Unija dala odobrenje za to.

- Aplikacija za prijem u EU je pisani zahtjev koji će nadležna tijela razmatrati. Ne vidim razlog zbog čega bilo koja država ne bi mogla izraziti službenu želju da bude članica, naveo je Bosić. Dodao je da o tom zahtjevu odluku moraju donijeti sve članice konsenzusom, kada budu spremne za to i kada BiH bude u stanju da bude kredibilan kandidat.

- Koliko sam čuo, Nizozemska je kao predsjedavajuća EU prihvatila primiti aplikaciju BiH, ali je primjetno da rezerve imaju neke druge članice Unije, naglasio je Bosić. On osobno smatra da 15. veljače treba predati prijavu za prijem u EU.

- Vjerujem da će Njemačka i Velika Britanija shvatiti unutarnju potrebu BiH za tim, kazao je, između ostalog, Bosić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije